.
Daphne Paelinck
vrijdag 19 april 2024

Daphne Paelinck: “Als tiener is het moeilijk om dat te zien”

Ze werd misbruikt

Sommige mensen weten het misschien, anderen dan weer niet, maar actrice Daphne Paelinck is een van de mensen die mee aangifte ging doen tegen Sven Pichal bij de politie. Ze zag dit als haar burgerplicht en heeft gedaan wat elke burger zou moeten doen.

“Het is een zeer delicate zaak, maar ik heb vertrouwen in ons rechtssysteem. Liggen zulke zaken gevoeliger omdat ik mama ben? Misschien. Maar je moet geen mama zijn om te weten dat je van kinderen moet afblijven”, zegt Paelinck in Gazet van Antwerpen.

Daphne weet jammer genoeg wat het is om misbruikt te worden. Ze is zelf bepoteld door een volwassen man toen ze amper twaalf was.

“Zijn misbruik duurde tot mijn veertiende. Als tiener is het moeilijk om in te zien dat je door een volwassene gemanipuleerd wordt, maar toen hij dreigde hetzelfde te doen met iemand die heel dicht bij mij stond, vond ik de kracht om hem te stoppen. Door de schaamte durfde ik al die tijd niets tegen mijn ouders te zeggen. Maar uiteindelijk heb ik zelf naar de politie gebeld. Ik ben blij dat ik dat deed. De man is later veroordeeld.”

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck