.
Davina Simons
dinsdag 23 april 2024

Davina Simons: “Door onze thuissituatie kreeg ik een jeugdadvocaat toegewezen”

Dat inspireerde haar

Veel vrouwelijke topadvocaten hebben we in Vlaanderen niet. Maar Davina Simons is dat wel. Zij verschijnt in haar meest fleurige outfits op kantoor en in rechtbank en werkt samen met topadvocaat Walter Damen.

Toch was advocate worden geen meisjesdroom voor Davina. Al kan ze niet ontkennen dat het er al een beetje inzat toen ze nog klein was.

“Ik babbelde altijd al veel en graag, ik was een kind dat opkwam voor anderen op de speelplaats, ik had een groot rechtvaardigheidsgevoel. Toen ik als jongere met een jeugdrechter in aanraking kwam door onze thuissituatie, kreeg ik ook een jeugdadvocaat toegewezen. Amai, die helpt de mensen echt, dacht ik toen. Het inspireerde me”, klinkt het in Nina.

Simons raakte geïnteresseerd in true crime, rechtszaken en psychologie. En als ze een boek ging lezen, werden het vaak thrillers.

“In de middelbare school hebben ze me gelukkig wél aangemoedigd om verder te gaan studeren. Ook mijn vriendin Natalia speelde daar een belangrijke rol in. 'Gij kunt dat, ik geloof in je', zei ze. En dus ging ik rechten studeren."

Bio van Davina Simons