.
Pim Symoens
zaterdag 4 mei 2024

Pim Symoens: “Dan kan je je geen 100% meer geven”

En dan is het mooi geweest

Toen Pim Symoens deelnam aan ‘Star Academy’ werd hij van de ene dag op de andere een echt tieneridool. Honderden meisjes schreeuwden zijn naam wanneer hij op een podium verscheen en dat deed Pim veel deugd.

Maar de zanger raakte ook heel snel opgebrand. En dat is misschien wel een beetje te wijten aan de manier waarop hij toen in het leven stond.

“Ik denk dat ik altijd met mijn twee voeten op de grond gebleven ben. Maar ik was frivool, liet het geld rollen en stond graag in de belangstelling. Op een positieve manier, hé. Ik entertain de mensen graag. Maar in 2010 begon het succes stilaan uit te doven, ongeveer een jaar nadat ik ook een café was begonnen. Dat was óók een van mijn dromen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Zonder aandacht viel Pim nooit, want die kreeg hij ook in zijn café. Maar het was wel even wennen om geen aandacht als artiest meer te krijgen.

“Tot het moment kwam dat ik dacht: 'Ah ja, oké, 't is gedaan.' Het leven is één grote reis en je maakt keuzes op bepaalde kruispunten. Gedane zaken nemen geen keer. Eigenlijk is het een beetje m'n eigen keuze geweest om te verdwijnen. Als je stelselmatig je energie in iets anders steekt en je kan je geen 100% meer geven op het podium, dan weet je dat je minder aanvragen gaat krijgen. Maar goed, ik was heel jong toen.”

Bio van Star Academy

Meer Over:

Star Academy