.
Andre Vermeulen
zondag 27 november 2022

André Vermeulen: “Ze laat een kans aan zich voorbij gaan”

Hij is benieuwd naar de deelnemers

Geen Camille, Pommelien Thijs of Regi die ons land volgend jaar naar Eurosong kan sturen. Maken wel kans: The Starlings, Loredana, Ameerah en nog enkele andere namen.

Ook Natalia had geen zin in préselecties en dus liet ze het allemaal aan zich voorbij gaan. Volgens Songfestivalkenner André Vermeulen toch een gemiste kans.

“Ze laat de kans aan zich voorbij gaan om zich zo aan Europa te tonen. Ze zit in Vlaanderen al op zo’n hoog niveau dat ze alleen nog naar ’t buitenland kan om hogerop te raken. Ze heeft al een paar keer iets geprobeerd, zonder succes. Het Songfestival kan alsnog een springplank zijn”, zegt hij in Dag Allemaal.

Voor Vlaanderen lijkt het nu al een uitgemaakte zaak wie ons land zal mogen vertegenwoordigen en dat is Loredana of The Starlings. Zij zijn immers de enige gekende namen in het lijstje van deelnemers.

“Eerder is al gebleken dat bekendheid in eigen land geen garantie is, het kan ook tegen je werken. De Vlaming is nogal wispelturig in zijn stemgedrag en houdt van de underdog. Maar tegen de finale op 14 januari gaan we ervoor zorgen dat iedereen alle kandidaten kent. Door onbekende artiesten kansen te geven, krijgt de Vlaamse muziekindustrie weer een extra por, maar natuurlijk kan er maar één kandidaat naar Liverpool, dus het wordt weer spannend”, klinkt het bij Peter Van de Veire.