.
Filip D'Haeze van Swoop
donderdag 15 september 2022

Filip D’haeze: “Dat bezorgt hem toch trauma’s”

Hij begrijpt hem maar al te goed

Als artiest wil je graag de mensen entertainen en blij maken met je muziek. Je wil van elk optreden een succes maken, maar dat wordt jammer genoeg soms belemmerd door de aanwezige mensen. Sommigen kunnen het immers niet laten om bier te gooien naar de artiesten.

Swoop-zanger Filip D’haeze reageert in Tv Familie op wat zijn Nederlandse collega Mart Hoogkamer de laatste weken moet doorstaan.

“Dit is een traumatische ervaring voor Mart. Ik kan me goed inbeelden dat hij nu telkens met angst het podium betreedt. Psychologisch lijkt me dat heel zwaar. Wanneer ik naar de beelden van die bierdouche in Drenthe kijk, valt het mij op dat er weinig of geen security in de zaal is.”

Het valt Filip op dat Mart de bierdouches vaak voelt aankomen. Maar hij vreest ook dat het podium verlaten, nefast kan zijn voor zijn carrière. “Ik vrees dat veel organisatoren hem nu niet meer durven te boeken. Uit schrik om veel geld uit te geven voor een optreden dat misschien slechts enkele seconden duurt.”

Maar niet alleen Mart heeft vaak last van bierdouches, ook André Hazes heeft het al meermaals meegemaakt. “Ik treed zelf zo’n 200 keer per jaar op. Fans gooien niet met bier, ze komen het mij brengen. Vooraan op het podium staat het vaak goed vol met pintjes.”