.
Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts in Familie
dinsdag 23 augustus 2022

Slecht nieuws voor fans van Familie

Annie Geeraerts: ‘De makers hebben ons verwittigd’

Aanstaande maandag start het nieuwe seizoen van ‘Familie’ op VTM en het ziet ernaar uit dat we de bomma (Annie Geeraerts) en Albert (Ray Verhaeghe) in het 32ste seizoen nog minder aan het werk zullen zien. De makers van de soap hebben namelijk besloten om het aandeel van de twee oudjes te beperken.

“De meeste verhaallijnen gaan over de jonge mensen en de jonge huishoudens, en af en toe mogen Ray en ik nog een teken van leven geven”, reageert de 96-jarige Annie Geeraerts deze week in Dag Allemaal.

“De makers hebben ons verwittigd dat het wat minder zou zijn, maar ze hebben ons ook verzekerd dat ze ons niet uit de reeks willen schrijven”, gaat Annie Geeraerts verder.

Met hun 96 zijn Annie en Ray natuurlijk niet meer van de jongsten. De makers houden al jaren rekening met het feit dat zij op een bepaalde dag een triest telefoontje gaan krijgen en dat zij Annie of Ray nooit nog zullen zien. Dat de makers dan een noodingreep moeten doen, daar houden ze al lang rekening mee. Door het afbouwen van het aandeel in de soap vergemakkelijken de makers die plotse wending in het verhaal.

Annie Geeraerts weet dat de makers van ‘Familie’ rekening houden met het feit dat zij ouder en minder mobiel is. “Ah ja, het mag niet te zwaar worden voor ons. Maar dat is het nu zeker niet. Dus ja, voor ons mag het gerust wat meer zijn”, laat Annie Geeraerts optekenen.


En de fans? Die nemen er steeds meer vrede mee dat Annie en Ray iets minder in hun favoriete soap te zien zijn, al hopen zij dat de bomma en Albert binnen vijf jaar nog altijd af en toe zullen opduiken, want dat zou betekenen dat de dan al 101-jarigen het al bij al nog goed stellen.

Download onze app voor iOS of Android