.
The Starlings
donderdag 29 december 2022

The Starlings zijn de grote topfavoriet, maar hij is ontgoocheld!

Hij had meer van hen verwacht

Wie sturen we in 2023 naar Liverpool voor het Eurovisiesongfestival 2023. Wordt het Loredana? Of toch Ameerah, of misschien wel The Starlings? Voorlopig valt het nog even af te wachten. De winnaar wordt pas gekozen op 14 januari 2023.

Heel wat mensen zijn fan van de nummers van The Starlings, al zijn er ook anderen die meer hadden verwacht van het duo, zoals Alex Callier. Hij nam zelf deel aan het liedjesfestival in 2021.

“Ik ben een beetje teleurgesteld in hen. Bij Tom en Kato had ik graag een intiemer nummer gehoord. Hun absolute sterkte zijn die breekbare songs met een lichte country-inslag. Nu kiezen ze voor uptempo. Daardoor vind ik hen wat meer ‘middle of the road’ klinken”, zegt Alex in Dag Allemaal.

Toch vindt hij ‘Oceanside’ een goed nummer en durft hij zelfs de vergelijking te maken met The Common Linnets die in 2014 deelnamen voor Nederland.

Op 14 januari weten we welk nummer naar het songfestival gaat en wie ons land mag vertegenwoordigen. Vanaf zaterdag 7 januari zingen de zeven kandidaten hun twee liedjes, elk op een andere dag. In de grote finale beslist de kijker wie ons land dan mag gaan vertegenwoordigen.