.
News Image

Zoon Piet Huysentruyt: “mijn vader was een afwezige vader”

Toch hebben vader en zoon Huysentruyt nooit ruzie…


Cyriel Huysentruyt neemt het sterrenrestaurant Likoké over van zijn vader Piet Huysentruyt. Toch was horeca lang niet de prioriteit van Cyriel. Hij wilde immers niet de fouten van zijn vader maken…

Vader en zoon Huysentruyt lijken fysiek niet op elkaar en ook qua karakter hebben ze weinig met elkaar gemeen, maar toch is er één ding dat hen verbindt: hun gedrevenheid. De 28-jarige Cyriel Huysentruyt steekt zijn ambities met Likoké dan ook niet onder stoelen of banken. Cyriel Huysentruyt wil het restaurant dat hij overnam van zijn vader immers op de wereldkaart zetten. Toch had Piet Huysentruyt nooit gedacht dat één van zijn kinderen deze weg zou opgaan….

Cyriels droom was altijd om rockartiest te worden. Telkens wanneer papa Piet polste om bij hem in het restaurant te komen werken was Cyriels antwoord: “Papa, ge weet maar al te goed dat horeca bij mij op plaats zeven komt.” Cyriel onthult in Het Laatste Nieuws waarom hij zo huiverachtig stond tegen een carrière in de horeca. “Ik heb nooit iets anders gezien dat een vader en moeder die keihard werkten,” aldus Cyriel.

“Toen mijn pa het restaurant hier opendeed, toen nog een bistro, was ik twaalf. Lekker Thuis en SOS Piet liepen nog op tv, zijn boeken waren bestsellers en toch stond hij hier elke avond zijn kas af te draaien. Ik begreep dat niet,” aldus een openhartige Cyriel. “Waarom kon hij het niet eens wat kalmer aan doen? Ik was een puber en in mijn ogen hadden mijn ouders gewoon geen leven,” klinkt het bij Piets zoon. “Dat wou ik mezelf niet aandoen,” aldus Cyriel die een duidelijke mening heeft over wat voor vader Piet was…

“Mijn pa was ook een afwezige vader,” spreekt Cyriel duidelijke taal. “Ik heb hem dat nooit kwalijk genomen, maar het was wel zo. Als je keihard werkt, zien de mensen die het dichtst bij je staan daar het meest van af. En dat wou ik anderen niet aandoen.” Uiteindelijk was het uit financiële noodzaak dat Cyriel alsnog de stap naar de horeca zette. “En voor ik het wist raakte ik gepassioneerd door koffie en heb ik mezelf omgeschoold tot barista.” Cyriel Huysentruyt betrapte er zich niet alleen op dat hij zich amuseerde, maar dacht ook voortdurend: “Dat zou ik toch anders aanpakken.” En net op dat moment kreeg hij een mailtje van zijn vader…

Piet Huysentruyt had personeel te kort en polste bij Cyriel of hij nu toch geen zin had gekregen. Waarom niet, dacht deze laatste. Een jaar later runde hij de zaal en deed hij het management. “Hij hééft het gewoon. Een rastalent,” noemt zijn vader hem. En Cyriel Huysentruyt is ambitieus. Hij wil Likoké op de wereldkaart zetten. “Zachtjesaan begint dat te lukken,” aldus Cyriel, die zijn vader enorm trots maakt. “Hoe schoon is dat niet, je levenswerk mogen doorgeven aan je eigen kind?” klinkt het bij Piet. “Nu kan ik eindelijk een stap terug zetten en wat meer genieten van het leven, en toch blijft de zaak doorleven. Natuurlijk dat ik gelukkig ben,” aldus Piet Huysentruyt in Het Laatste Nieuws.

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt