.
Artist Image

Bio 2 Fabiola

Echte naam: 2 Fabiola
Geboortedatum:
Sterrenbeeld:

Het danceproject 2 Fabiola ontstond in 1991. De grootste successen werden geboekt ergens midden jaren 90 van de twintigste eeuw. In 1994 beleefden ze o.a. met “Lift U Up” een wereldwijd succes. In die tijd was Zohra Aït-Fath de zangeres van dienst.

Eind 1999 werd Zohra vervangen door Evi Goffin, die later overstapte naar Lasgo. Na het nummer “Summer in space” werd al een einde gemaakt aan die samenwerking.
In 2000 verhuisde Patrick Claesen alias Pat Krimson een hele tijd naar het party-eiland Ibiza.

Op 2 juli 2007 kondigde Patje de comeback van 2 Fabiola aan. De Australische zangeres Katie Michaelson werd het nieuwe gezicht. De single “Straight to the top” werd geen groot succes. Door de grote afstand van die zangeres moest er weer worden ingegrepen.

Uiteindelijk bleek Loredana de echt geschikte zangeres van 2 Fabiola. Het hoogtepunt van deze formatie vond plaats in 2014, toen ze met “After my piano” deelnamen aan de voorrondes van Eurosong in België. Daar geraakten ze tot in de halve finale. Op de radio waren ze ook nog het vaakst gedraaide nummer. 2 Fabiola feat. Loredana won in 2014 ook nog Radio 2 Zomerhit.

Later bleek dat het niet alleen klikte op het podium tussen Patrick en Loredana, maar ze kregen zelfs een liefdesrelatie.