.

Vandaag in het verleden

2019

Yves Segers stapt in Herzele in het huwelijksbootje met Tom. Heel wat fans wonen het huwelijk en de receptie achteraf bij en wensen het koppel proficiat. 

2016

De Duitse acteur Karl-Heinz von Hassel overlijdt op 77-jarige leeftijd. Von Hassel vertolkt van 1984 tot 2001 28 keer de hoofdrol in een film in de krimiserie Tatort. Hij gaf gestalte aan Kommissar Brinkmann die aan de slag is in Frankfurt am Main. Von Hassel was ook te zien in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder. Hij kreeg rollen in onder meer Die Ehe der Maria Braun en Lili Marleen.

2015

De Franse zanger Richard Anthony overlijdt op 77-jarige leeftijd. We kennen de man van de hit "J'entends siffler le train" uit 1962. Het was de grootste hit voor de zanger, ook al was het een cover. 

2012

Levon Helm, jarenlang zanger en drummer van de legendarische groep The Band, overlijdt op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. The Band was gedurende een hele tijd de begeleidingsgroep van Bob Dylan.

2012

Greg Ham, lid van de band Men at Work en wereldberoemd met het nummer 'Down Under', wordt op 58-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn huis te Melbourne.

1986

Maar liefst 24 jaar nadat Cliff Richard met 'Living Doll' voor het eerst op één stond in de Nederlandse Top 40, steeg het nummer ook op 19 april 1986 door naar de nummer één. Met dank aan het Britse programma 'Spitting Image'.

1980

De Ierse band The Nolans komt voor het eerst de Nederlandse Top 40 binnen en dat met het nummer 'I'm in the mood for dancing'. Het zou meteen ook hun grootste hit in Nederland worden, goed voor een tweede plaats en 10 weken notering.

1975

Hank The Knife komt voor de eerste keer in de carrière binnen in de Nederlandse Top 40 en dat met 'Guitar King'.

1975

De Nederlandse formatie George Baker Selection scoorde in eigen land heel wat hits en stond meermaals op 1 in de hitparade. Zo ook in de Nederlandse Top 40 van 19 april 1975. Die dag steeg 'Una paloma blanca' als bestverkopende plaats door naar de allereerste plaats van de hitparade. Drie weken lang zou het nummer op 1 blijven staan.