.

Vandaag in het verleden

2017

Hugh Hefner overlijdt in Los Angeles. De man was de oprichter van het erotische blad Playboy dat zo goed als wereldwijd verspreid werd. Hefner stond ook bekend heel wat vrouwen in zijn leven te hebben. Hefner werd 91. 

1969

Het Nederlandse duo Tom Poederbach en Dirk Swaneveld scoorden hun eerste en meteen ook enige nummer één in de Nederlandse Top 40. De twee zongen onder de naam Tom & Dick het nummer 'Bloody Mary' de hitparade in. Op 27 september 1969 slaagde het duo er zelfs in om de eerste plaats van de officiële Nederlandse hitparade te bereiken, een positie die zijn drie weken lang bezet zouden houden. 

1947

In de Verenigde Staten komt Marvin Lee Aday op de wereld. De jongeman zou op latere leeftijd bekend worden als zanger Meat Loaf. Hij scoorde hits met onder andere 'Paradise by the dashboard light', 'I'd you anything for love', 'You took the words right out of my mouth" en 'It's all coming back to me now'. De zanger overleed in het voorjaar van 2022.

1942

In Londen komt Bernard William Jewry op de wereld. De jongeman zou later bekend worden onder de artiestennaam Alvin Stardust. In de jaren 70 zou de man hits scoren met nummers als 'My coo ca Choo', A Wonderful Time Up There' en 'Pretend'. 
Op 23 oktober 2014 zou Stardust overleden aan de gevolgen van prostaatkanker.