.

Vandaag in het verleden

2007

Lea, de vrouw van gewezen VRT-Journalist Reddy De Mey, overlijdt op 64-jarige leeftijd. Lea verscheen constant aan de zijde van haar man en was steevast in het gezelschap van hun hond Neesje. Midden jaren í90 liep het echter fout met haar gezondheid. Pas eind in de vijftig begonnen er tekenen van dementie zich voor te doen en Lea moest opgenomen worden in een rusthuis. De laatste twee jaar sprak ze zelfs niet meer. 

2003

De Amerikaanse soulzanger Barry White overlijdt op 58-jarige leeftijd. Al dan niet samen met zijn The Love Unlimited Orchestra scoorde Barry White in de jaren 70 verschillende hits. 'You're the first, the last, my everything', 'What am I gonna do with you', 'Let the music play' en 'You see the trouble with me' waren zijn meest bekende wapenfeiten. 

1973

Zangeres Bonnie Tyler stapt in het huwelijksbootje met Robert Sullivan. 

1941

Op 4 juli 1941 werd John van Leeuwarden geboren, de man zou later acteur en zanger worden en een megahit scoren met zijn 'Sophietje'. Daarvoor moeten we terug naar 1965, zoen stond Johnny Lion, zijn artiestennaam, hoog in de Nederlandse hitparade. Johnny Lion overleed in 2019.