.
Artist Image

Bio Bandit

Echte naam: Koen Moeyaert
Geboortedatum: 11 april 1972
Sterrenbeeld: Ram

Bandit

Men wist al vroeg dat Bandit wat in zijn mars had. Bij de opkomst van de karaoke-bars ging hij daar wekelijks naartoe. Op een dag kwam hij op die manier in contact met een producer die wat in hem zag. Al snel werd duidelijk dat Bandit voluit voor de countrystijl wou gaan. De producer Onadisc begon zich te verdiepen in dit soort muziek. Hij begon te componeren en zo ontstond “The Linedance”. Deze producer had al samenwerkingen gehad met het productiehuis van Will Tura. Die zag het meteen zitten om dat nummer in het Nederlands uit te brengen. Bandit zong hetzelfde nummer met een warm Amerikaans accent.

Uiteindelijk werd er overleg gepleegd met Will Tura en Jean Kluger. Er werd met “The Tura Songbook” een album opgenomen met Tura-nummers in het Engels vertaald. Daarna kwam er een voorstel om met Will mee op tournee te gaan als special guest. Er kwam daarna een vraag om een vervolg te breien aan het vorige album. Die kans werd met beide handen gegrepen door Bandit. Ook “The Songbook II” gooide hogen ogen in de hitparade.

Na twee jaar was het dan tijd om met eigen werk op de proppen te komen. Er werd zelfs een beroep gedaan op internationale songwriters om met “Quality street” een klassevol album met internationale uitstraling voor te stellen. Daarna was duidelijk welke stijl er op het lijf van Bandit was geschreven. Er werd contact opgenomen met de vrouw van Roy Orbison en ook zijn grote hits werden bewerkt, maar dan met een Bandit timbre. Toen werd duidelijk dat er zelfs grote stemovereenkomsten waren met Roy Orbison.

Ook zijn latere werk bleef altijd in dezelfde country-achtige stijl. Het publiek weet dat te smaken, want steeds zijn de concerten van Bandit succesvolle aangelegenheden.