.
K3

Bio K3

Echte naam: K3
Geboortedatum:
Sterrenbeeld:

In 1998 vormde Niels William de meidengroep K3. Karen, Kristel en Kathleen hadden toch wel héél toevallig een voornaam waarvan de letter met een K begon. Niels wist precies wat hij wou en vond een rosse, een zwarte en een blonde. K3 bracht "Wat ik wil" als eerste single uit maar het zou tot in het voorjaar van 1999 duren voor de groep echt bekend werd. Met "Heyah Mama" namen de meisjes deel aan de voorronde van het Eurovisie Songfestival. Dat jaar zou "Heyah Mama" dé zomerhit van 1999 worden. Het was het begin van een lange carrière die K3 ook in Nederland populair zou maken.
Na tal van hits besloot Niels Willam als manager te stoppen en de meisjes vonden onderdak bij Studio 100. Er gingen nog meer deuren open voor K3. Er kwamen grote shows, concerten, tv-programma's, musicals, films en veel merchandising.

In 2009 besloot Kathleen te stoppen met K3. Via een zoektocht op tv werd Josje gevonden als de ideale vervangster van Kathleen. Een schot in de roos want de Nederlandse zorgde ervoor dat K3 in Nederland beter scoorde dan ooit tevoren. De hitmachine K3 draaide op volle toeren en dat zou al zeker tot 2015 blijven duren. Dat voorjaar kwam er weer verrassend nieuws: Karen, Kristel en Josje besluiten te kappen met K3 en Studio 100 gaat op zoek naar drie nieuwe meiden om K3 verder te zetten.

​Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn winnen de finale van K3 Zoekt K3 en neem de fakkel van Karen, Kristel en Josje over. In 2021 besloot Klaasje er na zes jaar mee te stoppen en werd in een nieuwe 'K2 Zoekt K3' Julia Boschman aangetrokken.