.
Artist Image

Bio Karen Damen

Echte naam: Karen Franciska Maria Louisa Damen-Van der Wee
Geboortedatum: 28 oktober 1974
Sterrenbeeld: Schorpioen

Karen, geboren in Wilrijk, is sinds 1995 een Vlaamse zangeres, (musical)actrice en presentatrice maar vooral bekend als de roodharige voormalige zangeres van de populaire meidengroep 'K3'. Buiten de 'K3' films en musicals heeft Karen meegespeeld in de TV-serie 'Het Huis Anubis' en het theaterstuk 'Taxi Taxi'. Van 2012 tot 2015 was Karen één van de juryleden van 'Belgium's Got Talent'. In 2015 nam ze samen met 'Iris van Straten' de single 'De basis' op, de opbrengst van deze single was ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

Daarnaast is Karen een graag geziene gast in diverse TV-programma's. Zo zat ze in het panel van 'Het Zijn Net Mensen' op 'VIER' (2015). Datzelfde jaar was ze medepresentatrice van het discussieprogramma 'Karen & De Coster' en zat ze in de jury van 'K3 Zoekt K3'. Ook kwam ze in het nieuws door haar relaties met o.a. 'Gert Verhulst', 'Regi Penxten' en 'Christian Olde Wolbers', gitarist-bassist van de metalband 'Fear Factory'. In 2016 trouwde ze met de drummer 'Antony Van der Wee'. Ze is moeder van een zoon 'Sky' (☼ 2010).

Ze wordt tegenwoordig op straat steeds meer en meer aangesproken als die sympathieke knappe blonde verpleegster 'Vanessa' uit de TV-soap ‘Familie’.