.

Bio Marnix Kappers

Echte naam: Marnix Kappers
Geboortedatum: 8 september 1943
Sterrenbeeld: Maagd
Datum overlijden: 10 oktober 2016

Marnix, geboren in Amsterdam, was een Nederlandse acteur en presentator van 1969 tot 2010.

Marnix werkte aan diverse TV-programma's mee. Zo speelde hij in 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?' de rol van 'Prins Roelof van Bontubal' en zong hij de openingstune van 'Peppi en Kokki'. In de 'NCRV' serie 'De Familie Knots' speelde hij de personages 'neef Herbert', de vader van 'Arend Vogel', de 'buurvrouw' en wat losse karakters. De serie hield in 1983 op, maar zes jaar later was Marnix weer met de bril van neef 'Herbert' te zien in het KRO TV-programma 'Lekker Weg'.

Marnix deed ook de nasynchronisatie van 'Pieter' in de succesvolle kinderserie 'Pieter Post' en speelde de vader van 'Frank' en 'Rene Groothof' in de 'VPRO' TV-serie 'Broertjes'. Samen met 'Sylvia Millecam' presenteerde hij het veel bekeken TV-programma 'Knoop in je Zakdoek'. In het theater was hij te zien in de Nederlandse musical 'Heerlijk duurt het langst' (09-1998 tot 04-1999; als echtgenoot) en in 'Telkens weer het Dorp'. In 2010 was Marnix voor het laatst te zien op TV, in de rol van slotenmaker in 'Het Sinterklaasjournaal'.

Marnix woonde vanaf 1971 samen met de Nederlandse danser, choreograaf en acteur 'John Kuipers' (☼ 1937 - † 2013). Mede door zijn verdriet om 'John' zijn dood en door zijn ernstige ziekte nam hij zelf het besluit om niet meer verder te gaan met zijn leven, vooral om verdere pijn te voorkomen.

Bekijk ook deze items over Marnix Kappers: