.
Artist Image

Bio Olivia Newton-John

Echte naam: Dame Olivia Newton-John
Geboortedatum: 26 september 1948
Sterrenbeeld: Weegschaal
Datum overlijden: 8 augustus 2022

Olivia was een Brits-Australische zangeres en actrice geboren in Cambridge. Ze verhuisde in 1953 met haar familie, toen ze vijf jaar was, naar Australië. In de jaren '60 keerde ze weer terug. Ze had in Australië, Europa en Amerika een succesvolle zang- en acteercarrière opgebouwd. Maar toch zullen de meeste mensen onder ons haar natuurlijk het best blijven herinneren als 'Sandy' uit de zeer succesvolle Amerikaanse romantische filmmusical 'Grease' (1978) met 'John Travolta' als 'Danny' natuurlijk. Echter kreeg Olivia in 1992 borstkanker waarvan ze in eerste instantie genas, maar in 2013 kwam de ziekte weer terug en genas daar gelukkig ook van. Maar in 2017 kwam de ziekte voor de derde keer terug met verdere uitzaaiingen in haar rug waarop zij tenslotte, op 8 augustus 2022, toch haar strijd verloor.

In de strijd tegen kanker stichtte Olivia het 'Cancer Wellness & Research Centre' in Melbourne, waar niet alleen de kanker wordt behandeld en nieuwe therapieën worden uitgeprobeerd, er is ook oog en begrip voor het welzijn van de patiënten met een welnessprogramma.

Voor onder meer haar bijdrage aan kankeronderzoeken werd Olivia in 2019 geridderd door 'koningin Elizabeth'. Sindsdien mocht ze de titel 'Dame' voor haar naam dragen.