.

Bio Salim Seghers

Echte naam: Jos Aerts
Geboortedatum: 8 augustus 1948
Sterrenbeeld: Leeuw

Salim Seghers groeide op in een groot mijnwerkersgezin bestaande uit zeven kinderen, met drie broers en drie zussen.
Toen hij in het college te Peer studeerde volgde hij reeds gitaarlessen, notenleer en zang. In 1966 stichtte hij een klein groepje bestaande uit drie personen waaronder zijn broer Leon, die drummer was. Salim was de zanger-gitarist van dienst.
De grote doorbraak kwam er in 1971. “Verlaat me nooit” werd een groot succes en het straffe is dat het volledig zijn eigen verdienste was. Dat nummer werd niet alleen door hem gezongen, maar hij schreef het ook volledig zelf.
Ondertussen behaalde Salim Seghers zijn onderwijsdiploma, dat werd uitgereikt te Bokrijk. 35 jaar lang gaf meester Jos les in de basisschool te Wijchmaal bij Peer. Hij leerde de kinderen letterlijk zowat alle vaardigheden die ze in het leven nodig zouden hebben, want hij onderwees de leerlingen van het eerste leerjaar.
Na die eerste nummer 1 hit volgden er nog velen. Eerst werkte hij samen met Johnny Larbi en later met producer Roger Baeten.

Zijn singles werden iedere dag op Radio 2 gedraaid en regelmatig was hij te gast in Tien om te Zien op VTM. Grote tijdschriften als Dag Allemaal en Story volgden de zingende onderwijzer op de voet. Daardoor groeide zijn fanclub ook meer en meer aan. Traditiegetrouw ging Salim Seghers jaarlijks op reis met zijn fans naar Lloret de Mar in Spanje. Met meer dan 1000 mensen gingen men er vaak naartoe. Er volgden nog vele optredens en grote shows zoals onder andere het Schlagerfestival en Rimpelrock. Op school nam hij uiteindelijk brugpensioen om zich nog meer op namiddagshows te gaan toeleggen.