.
Stan Van Samang

Bio Stan Van Samang

Echte naam: Stan Van Samang
Geboortedatum: 19 maart 1979
Sterrenbeeld: Vissen

Na een aantal audities werd hij in 2001 gecast als politieagent Kevin de Kesel in Wittekerke (VTM).Hij speelde nadien ook in enkele films waaronder ‘Windkracht 10: Koksijde Rescue’ en ‘
Vermist’. Vermist werd ook een misdaadreeks. Daarin speelde hij 7 seizoenen lang inspecteur Steve Van Hamel. Hij had ook een hoofdrol in de VTM-reeks Zuidflank en in ‘Zie mij graag’, een serie op Eén.

In 2006 deed Stan mee aan het programma ‘Steracteur Sterartiest’, een zangwedstrijd voor Vlaamse acteurs en actrices. Hierbij zamelden de kandidaten geld in voor een goed doel. Stan won de wedstrijd en dat leverde hem meteen een platencontract op.

In 2007 bracht hij zijn eerste single ‘Scars’ uit en eind dat jaar zijn eerste album ‘Welcome Home’.
Na meerdere singles en albums wordt hij als zanger nog populairder na zijn deelname aan ‘Liefde voor muziek’ (VTM) in 2015. In dat programma maakte hij zijn eigen versie van het nummer ‘Een ster’ van Christoff. Stan brak meerdere records in de Ultratop 50, won Zomerhit van Radio 2 en hij trad op in uitverkochte Sportpaleizen.

Sinds 2016 zetelt hij in de jury van ‘Belgium’s got talent’ en in 2019 werd ‘Studio Stan’ uitgezonden, een programma waarin hij onbekende Vlamingen begeleidt bij het inzingen van een nummer voor een dierbaar iemand.