.
Artist Image

Bio Udo Jürgens

Echte naam: Udo Jürgen Bockelmann
Geboortedatum: 30 september 1934
Sterrenbeeld: Weegschaal
Datum overlijden: 21 december 2014

Udo Jürgens werd in Oostenrijk geboren. Al snel zou duidelijk worden dat Udo een muzikaal iemand is. Hij krijgt van zijn ouders de kans om ook een opleiding in die richting te volgen. Midden jaren 60 bracht Udo Jürgens zijn eerste singles en albums uit maar het zou in de lage landen tot zijn reeks deelnames aan het Eurovisie Songfestival.  Zowel in 1964, 1965 als 1966 waagde Jürgens zijn kans. In 1966 was het een schot in de roos. Zijn "Merci Cherie" won dat jaar en het nummer werd ook bij ons een dikke hit. Tot 2014 zou hij de enige zijn die voro Oostenrijk het Eurovisie Songfestival won. Conchita Wurst zou in 2014 een einde maken aan deze unieke titel.
Maar 2014 had nog wat in petto: op 21 december overleed Udo Jürgens. Tijdens een wandeling in Zwiterland werd de zanger onwel en overleed hij.

Jürgens liet een groot muzikaal archief na. Zo maakte Jürgens onder andere "Griechischer Wein" dat we kennen als "Drink Rode Wijn" van Joe Harris. Maar ook André Van Duin en André Hazes scoorden in België en Nederland hits met liedjes van de ondertussen overleden zanger.