.
Acid
maandag 1 januari 2024

Acid: “Dat was mijn absolute hoogtepunt”

Het eindigt wel altijd in tranen

Als je het aan YouTuber Acid vraagt, dan was 2023 een fantastisch jaar. Hij heeft heel wat leuke dingen mogen doen, maar kwam ook in het nieuws met de rechtszaak rond zijn filmpje over de Reuzegommers.

Maar zijn absolute hoogtepunt was er toch eentje die maar weinig met de media te maken had. Het was een gewoon gezellig familiemoment.

“Mijn absolute hoogtepunt was de skireis naar Oostenrijk met mijn mama en oma. Het was het zesde jaar op rij, maar damn, ik heb nog nooit zo genoten. Zoveel liefde en warmte! Mijn marraintje heeft trouwens nog tot vorig jaar op de latten gestaan, ook al was ze toen al 79. Onze reizen zijn fantastisch — en leveren ook geweldig beeldmateriaal op voor mijn YouTube-kanaal — maar eindigen wel telkens in tranen: op de laatste avond zitten we alle drie te huilen op restaurant omdat marraintje blijft zeggen: 'Dit is wellicht de laatste keer dat ik ben meegegaan.' Ze herhaalt dat zo vaak, dat je op den duur begint te geloven dat het echt de laatste keer zal zijn geweest, dus ik geniet er iedere keer iets meer van”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Maar als hij toch nog een tweede hoogtepunt mag kiezen, dan kiest hij toch voor eentje dat wel met de media te maken heeft. Dan kiest hij voor zijn optreden op het podium van Pukkelpop.

“Met Used in de boiler room, en met Joost Klein op de Main Stage. (Samen met Joost maakte Acid twee jaar geleden 'Go, Acid!', dat werd geremixt door Used, red.) Holy fuck, dat was super nice, ik kan niet uitleggen hoe gek dat was. Ik kan absoluut niet zingen, maar ik vind het heel leuk om mensen op te hypen. Vier dagen na Pukkelpop was ik nog altijd high van de adrenaline, nadien kende ik een serieuze dip.”

Bio van Acid en Joost Klein

Meer Over:

Acid Joost Klein