.
Acid
vrijdag 5 januari 2024

Acid: “Je moet je niet laten doen”

Maar niet iedereen is er blij mee

Niet iedereen weet meteen wie Acid is, maar dankzij zijn video over de Reuzegommers, weten wel meer en meer mensen wie Acid is. Hij neemt geen blad voor de mond en schreeuwt ook op de weide van Pukkelpop zijn mening wanneer hij op het podium staat.

“Tussen twee nummers door, schreeuwde ik door de microfoon: ‘Fuck Reuzegom, justice for Sanda Dia’. Dat was niet gepland, maar ik riep wat iedereen dacht. Op de weide gingen alle vuisten de lucht in, en ik merkte: dit speelt meer bij jongeren dan mensen denken. Ook op betogingen tegen de uitspraak in de zaak-Sanda Dia voelde ik dat mensen blij waren met mijn video. Ook veel ouderen spraken me op straat aan: 'Je moet je niet laten doen”, zegt Acid in Het Laatste Nieuws.

De familie van Acid vindt het niet altijd leuk wanneer hij weer eens in het nieuws verschijnt. Elke keer ontvangt hij berichtjes van ze.

“Iedere keer sturen ze een berichtje: 'Allez, moest je dat nu zeggen?' Maar na de Reuzegomvideo zei zelfs mijn oma, die altijd het meest op haar hoede is: 'J'è helijk. J'è helijk me wa je gezeid hebt'.”

Wie denkt dat Acid als YouTuber veel geld heeft gewonnen met zijn video over Reuzegom moet Acid teleurstellen. “ik heb er enkel geld aan verloren. Doordat ik werd gedagvaard, ben ik samenwerkingen met buitenlandse merken misgelopen. Niet vanwege de inhoud van mijn video, wel omdat de merken niet gelinkt wilden worden aan iemand die voor de rechter verschijnt. Ik heb ook een week lang niets op YouTube mogen posten, dus op die manier heb ik nog inkomsten gemist. Dus nee, deze video was zeker geen stunt om mezelf in de kijker te plaatsen.”

Bio van Acid

Meer Over:

Acid