.
Acid
vrijdag 23 februari 2024

Acid legt zich niet neer bij zijn veroordeling

Ze gaan in beroep

Op donderdag 22 februari werd Acid veroordeeld tot een celstraf van 3 maanden met uitstel, een boete van 800 euro en een schadevergoeding van 20.000 euro en dat voor een van de ouders van van een van de leden van Reuzengom.

In een filmpje had Acid de namen van de Reuzengommers die al dan niet bij de dood van Sanda Dia aanwezig waren bekend gemaakt en dat filmpje op YouTube geplaatst. Er werd klacht tegen hem neergelegd en daarover is dus nu een uitspraak geveld.

Maar Acid laat het hier niet bij. Hij tekent nu beroep aan en is bovendien ook nog eens een geldinzameling gestart die ondertussen meer dan 80.000 euro heeft opgebracht.

De crowdfunding zal dienen om de schadevergoeding te betalen. Het overige geld geeft hij aan het goede doel namelijk de Sanda Dia Foundation, schrijft Het Nieuwsblad.

En hoewel Acid had gezegd niet in beroep te zullen gaan, doet hij dat niet toch. “Wij waren heel helder in ons betoog. Wij hebben gezegd: dit moet een vrijspraak worden. En hopelijk zal het dat ook zijn in beroep”, besluit zijn advocaat.

Bio van Acid

Meer Over:

Acid