.
Tania Kloek in Flikken
zaterdag 26 december 2020

Actrice Tania Kloek: “van cijfers en financiën word ik heel rustig”

Actrice wordt boekhoudster: "van cijfers word ik rustig..."

Tania Kloek zien we momenteel aan het werk in het nieuwe seizoen van ‘De Zonen van Van As’, maar qua nieuw acteerwerk ligt alles momenteel stil. Toch heeft de 47-jarige actrice geen last gehad van werkloosheid. “Ik weet dat dit voor veel collega’s wel het geval is en dat dit voor hen zeer zwaar is”, vertelt Tania in Primo. Maar de actrice is naast het acteren aan de slag als boekhoudster.

“Ik heb deze zomer, in juni, mijn diploma behaald”, onthult de actrice die drie jaar boekhouding heeft gestudeerd en nog tijdens haar stage al aan de slag mocht. “Ik weet dat het voor veel mensen heel raar klinkt, maar ik ben altijd geïnteresseerd geweest in cijfertjes.”

Voor Tania Kloek was het heel evident om voor die richting te kiezen. “Ik vond al heel lang dat het belangrijk was om een plan B te hebben.” De actrice wil dat haar drie kinderen kunnen gaan studeren en dan was wat financiële standvastigheid welgekomen.

Boekhouden en acteren lijken twee héél verschillende werelden. “En toch heeft die financiële wereld me altijd gefascineerd. Ik ben heel mijn leven met taal bezig geweest en nu doe ik iets met cijfers, maar ik word daar heel rustig van”, onthult Tania Kloek in Primo.

Bio van Tania Kloek