.
News Image

Adamo en Jimmy Frey opgenomen in De Eregalerij

En beiden denken nog niet aan stoppen.

Donderdag hebben Radio 2 en Sabam in Kursaal Oostende zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook vier nummers kregen vanavond een plaats in De Eregalerij: (I See) The Lies in Your Eyes van The
Machines, Bakske vol met stro van Urbanus, Daar gaat ze van Clouseau en Ik mis je zo van Will Tura. Tijdens een muzikale inauguratieceremonie in Kursaal Oostende kregen Adamo en Jimmy Frey de award voor een Leven vol muziek. Onder andere Peter Van Laet, Jelle Cleymans, Margriet Hermans en dochter Celien, Marble Sounds en Hooverphonic brachten hulde aan de zangers. En ook Will Tura, Clouseau, The Machines en Urbanus – van wie nummers werden opgenomen in De Eregalerij – waren van de partij.

Will Tura, Willy Willy, Sabien Tiels en Udo brachten in Kursaal Oostende een pakkend "in memoriam" ter ere van Johnny White, die in januari 2014 stierf. In 2003 werd Verloren hart, verloren droom van Johnny White nog opgenomen in De Eregalerij. Ook Miel Cools, schrijfster Ke Riema en muzikanten Fons Sijmons en (pdw) werden herdacht. De Eregalerij van Radio 2 en Sabam bekroont elk jaar tijdloze liedjes als artiesten. Vorig jaar werden Bart Kaëll, The Scabs en Toots Thielemans opgenomen in De Eregalerij voor een Leven vol muziek.

De Eregalerij 2014, zondag 9 februari 2014 van 13 tot 15.30 uur op Radio 2.
Op maandag 10 februari 2014 zendt Eén een verslag uit van de liveshow en wij hebbe nu een fotoreeks met heel wat bekende gezichten.

Bio van Adamo en Jimmy Frey

Meer Over:

Adamo Jimmy Frey Radio 2

Bio van Will Tura, Clouseau, Urbanus en The Machines