.
Adriaan Van den Hoof
zaterdag 23 oktober 2021

Adriaan Van den Hoof: 'Holy fuck, die gast is zestig'

"Optreden is het liefste wat ik doe"

Sinds begin oktober trekt Adriaan Van den Hoof weer door Vlaanderen met zijn nieuwste show ‘t’ Zal Schoon Zijn Alst Af Is’. In die show blikt hij terug op de afgelopen veertien jaar. Daarbovenop komt nog eens een boek waarin hij ook terugblikt op de afgelopen jaren.

Zo’n samenvatting geeft een mooi overzicht van wat Adriaan de afgelopen jaren allemaal heeft gedaan en zet hem ook tot nadenken wat hij anders zou willen doen de komende jaren. “Ik wil graag een beetje rustiger worden, al zeg ik dat al mijn hele leven. Ik heb het telkens maar weer over die chaos in mijn hoofd, maar tegelijk besef ik ook dat het die chaos is die me laat doen wat ik doe.”

Adriaan heeft een grote bewondering voor zijn collega-artiesten en dan vooral voor Bart Peeters. ”Als ik Bart soms bezig zie: holy fuck zeg, die gast is zestig. Zo wil ik over tien jaar ook nog tekeergaan op het podium”, spreekt Adriaan vol bewondering in Het Belang Van Limburg. “Ondanks het feit dat ik voor het begin van elke tournee zeg: ‘’t Is goed geweest, ik ga een restaurantje beginnen in het zuiden van Frankrijk.’ Stress, natuurlijk. Om er telkens weer achter te komen dat optreden het liefste is wat ik doe.”