.
Adriaan Van den Hoof - Switch
dinsdag 20 juli 2021

Adriaan Van den Hoof werd op het matje geroepen.

Waarom hebben ze Adriaan gebuisd?

Adriaan Van den Hoof heeft lang gezocht wat hij wou doen met zijn leven. In het middelbaar studeerde hij Latijn. Het jaar eindigen met “gebuisd” was voor Adriaan een teken om een andere richting uit te gaan. Zo ging hij na zijn derde middelbaar beeldende kunst studeren in Sint-Lucas om er nadien naar het Conservatorium te trekken.

Op dat moment zwaaide Dora van der Groen er de plak. De twee jaar dat Adriaan aan het Conservatorium heeft gestudeerd waren heel confronterend voor hem. “Je werd er de hele tijd geconfronteerd met jezelf; met je onkunde en met het feit dat je niet op je plek zat”, vertelt Adriaan aan Dag Allemaal. Aan het einde van het jaar kreeg Adriaan te horen dat hij niet hoefde terug te keren en daar was Adriaan kapot van.

Volgens Dimitri Leue was het niet Adriaans fout dat het verkeerd is gelopen. “Talent had Adriaan genoeg, maar hij had het aangedurfd om Dora van der Groen weerwoord te bieden”, vertelt Dimitri. Toen er een docent geen tijd wou maken voor de klas om les te geven en de klas de vervanger niet zag zitten wilde de klas zelf een stuk in elkaar steken. Dat is toen in verkeerd aangekomen bij de leerkrachten. Dat is het moment waarop Adriaan het voor de hele klas heeft opgenomen zonder een blad voor de mond te nemen. “Adriaan werd op het matje geroepen en ze hebben hem gebuisd”, zegt Dimitri. Dat heeft Dimitri altijd heel erg jammer gevonden. Volgens Dimitri hoorde Adriaan thuis op de toneelschool en hij was graag samen met Adriaan afgestudeerd.