.
Bert De Mol
dinsdag 19 april 2022

Afvaller Bert over Mol Philippe : "Hij heeft nooit gezegd dat hij De Mol was"

Hij steekt Mol Philippe een hart onder de riem

Bert moest in aflevering 5 van De Mol de strijdbijl begraven en de aftocht naar huis doen. In een interview na zijn exit vertelt hij over het opvallende moment dat Philippe, als Mol, naar huis gaat.

"Toen Philippe vertelde dat hij de mol was en hij uit het spel stapte, wisten wij niet wat er gebeurde," vertelt Bert, "je weet als kandidaat dat je alles kan verwachten in dit programma, maar dat was toch schrikken, al voelde ik het wel wat aankomen. Maar ik begreep hem. En voor mij is compassie en begrip altijd belangrijker dan eender wat en dan doet geen enkele omstandigheid ertoe."

Verrassend is ook dat Bert Philippe niet altijd verdacht heeft, ook niet nadat Philippe zich versprak in zijn slaap. "Philippe heeft nooit letterlijk gezegd in zijn slaap dat hij de mol was, laat dat duidelijk zijn," onthult Bert, "er gebeuren best veel verdachte zaken in dit spel en er verschenen ook andere personen op mijn radar. Het leek mij geen goed plan om alles meteen op 1 persoon te zetten. Tunnelvisie is iets vreemds he, we kennen het allemaal. Het kan bevrijdend zijn om ook dat los te laten en andere mogelijkheden te zien."

Bert voelt zich ook niet schuldig na het vertrek van Philippe. "Ik heb me nooit verantwoordelijk gevoeld voor zijn proces. Philippe heeft zijn keuze gemaakt en dat heeft hij goed gedaan. Iedereen maakt zijn eigen reis en ik heb hem gesteund los van het feit of hij nu mol of kandidaat was."