.
Aisha Van Zele en Philip Cracco
vrijdag 23 december 2022

Aisha Van Zele emotioneel: “Hij heeft me meermaals moeten overtuigen”

Ze kreeg het verlies niet zo snel verwerkt

Een tijdje geleden kwam Julie Van den Steen naar buiten met het nieuws dat ze een miskraam had gehad. Daarmee wou ze het taboe rond miskramen mee helpen verbreken, want steun krijgen van vrienden en familie is ontzettend belangrijk tijdens zo’n situatie.

Aisha Van Zele die we nog kennen uit ‘The Sky Is The Limit’ heeft het ook meegemaakt, tot 2 keer toe zelfs. Zij voelt de pijn die Julie nu voelt.

“Wat je dan vooral wil, is een troostende schouder om op te huilen. Of een warme knuffel. Ik had een paar vriendinnen met wie ik daarover kon praten. En ja, ik zie Miguel onnoemelijk graag, maar de definitie van geluk heeft wel een andere betekenis gekregen door die miskramen”, zegt ze in Tv Familie.

De pijn slijt beetje bij beetje en na een tijdje, maar helemaal verwerken lukt niet meteen. De pijn blijft altijd wel wat hangen. Ook psychologisch is het enorm zwaar.

Ook na de miskraam blijf het voor Aisha moeilijk om zich terug open te stellen. “Ik meed veel mensen. De periode erna, rond kerst, wilde ik gewoon alleen zijn. Miguel moest me meermaals overtuigen om ergens naartoe te gaan. Maar het is belangrijk om er mee naar buiten te komen en erover te praten. Op die manier krijgen anderen meer begrip over wat zo’n miskraam met een vrouw doet.”