.
News Image

Alex Callier: “ik ben geen moeilijke mens”

Opvallende uitspraak van de vrouw van Alex Callier.


Alex Callier zal het vorige seizoen van The Voice van Vlaanderen moeilijk kunnen overtreffen. Met Luka won hij niet alleen de talentenjacht maar hij hield er ook een nieuwe frontvrouw voor zijn band Hooverphonic aan over. Met welke ambities start hij vrijdag aan het nieuwe seizoen?



Alex Callier heeft Luka Cruysberghs alvast gerustgesteld dat ze niet moet vrezen voor haar plaats bij Hooverphonic. “Ik ga niet op zoek naar haar opvolgster,” vertelt Alex in Hallo, de weekendbijlage van Het Belang van Limburg. Maar Alex voegt er subtiel wel een verduidelijking aan toe: “Waarmee ik niet wil zeggen dat er geen goede zangeressen meedoen. Maar niet alle goede stemmen komen in aanmerking om bij Hooverphonic te zingen,” verduidelijkt Alex Callier. “Zelfs Beyoncé zou niet in de groep passen…” Waarom past Luka dan wel zo goed in de band?



Luka beschikte toevallig over alle eigenschappen waaraan een Hooverphonic-zangeres moet voldoen, aldus Alex Callier. “Noem het spontaniteit en haast naïviteit, gecombineerd met een divagehalte in de stem.” Toch had Alex tijdens het verloop van The Voice Luka nooit aanzien als een potentiële zangeres voor zijn band. Het was pas toen Alex en Luka na The Voice opnieuw contact zochten om samen een solosingle voor Luka op te nemen dat de bal aan het rollen gingen. Luka nodigde zichzelf zowaar uit.



Toen Alex Callier tien nummers voorstelde aan Luka haalde ze er prompt “Romantic” uit, maar dat liedje had Alex al voorzien als de nieuwe single van Hooverphonic. Alleen had hij al met verschillende zangeressen het nummer getest en nooit klonk het zoals hij wou. Toen deed Luka een voorstel: “Maar dan kom ik wel even bij Hooverphonic zingen,” antwoordde Luka al lachend. Maar zo ging de bal wel aan het rollen en kijk waar ze nu staan.



Alex Callier wist natuurlijk welk vlees hij in de kuip had. Hij wist dat Luka snel dingen oppikt en dat ze stressbestendig is. Maar natuurlijk had hij nog enkele tests in petto voor ze als frontvrouw gekozen werd. In drie weken tijd moest Luka alle belangrijke Hooverphonic-nummers instuderen en die brengen voor enkele heel kritische vrienden. Ze slaagde met glans. Luka doorstond haar vuurdoop ondertussen met verve. De Lotto Arena, concerten in Londen en de Verenigde Staten, de single die erg succesvol was. De kritieken waren overal positief. Alex gaat dus niet op zoek naar een nieuwe zangeres voor Hooverphonic, maar welke doelen stelt hij dan wel voor het nieuwe seizoen van The Voice?



Alex Callier gaat nog steeds op zoek naar kippenvelmomenten, en gelukkig is er nog steeds genoeg talent in Vlaanderen om hem dat te bezorgen. Hij zal ook nog steeds de “strenge coach” zijn, maar toch wil hij daarover iets rechtzetten. “Ik ben streng, maar wel rechtvaardig,” verduidelijkt Alex in Hallo. “Ik weet dat ik nogal stuurs overkom, maar ik denk dat ik in het echt veel makkelijker en liever ben dan het lijkt.” En zijn vrouw beaamt die uitspraak. “Mijn vrouw zegt altijd: ‘Alex is helemaal geen moeilijke, je moet alleen je best doen’,” onthult Alex Callier in Hallo. En zo weten kandidaten die voor team Alex Callier kiezen meteen hoe ze hun coach kunnen paaien.