.
Alex Callier van Hooverphonic
zondag 26 mei 2024

Alex Callier: “Ik weet wel dat de plaat vier sterren krijgt” 

Het ontgaat hem niet 

Wanneer een grote ster of bekende groep een nieuwe plaat uitbrengt, dan ontsnapt deze natuurlijk niet aan de recensies. Alex Callier gaat niet zelf op zoek naar de recensies, maar hij wordt wel vaak aangesproken over een nieuwe plaat die hij maakt.

“Mensen spreken me daarover aan en dus weet ik wel dat de plaat overal drie of vier sterren kreeg. In het verleden werden de platen niet altijd positief onthaald en dat deed me pijn. Journalisten mogen niet vergeten dat iemand lang aan een plaat werkt en er zijn hart en ziel in steekt. Over smaken kan je natuurlijk niet discussiëren. Ik probeer vooral zelf gelukkig te zijn met wat we maken”, zegt Alex n Primo.

Het vraag natuurlijk nog altijd tijd en energie om inspiratie te vinden bij het schrijven van nieuwe nummers, en gelukkig gaat dat bij Alex nog altijd even vlot als vroeger.

“Ik schrijf gewoon muziek omdat ik dat graag doe en me daarin kan verliezen. Het is een vorm van meditatie, een soort vluchten uit de werkelijkheid. Het is nooit een routine. Ik sta 's morgens op om halfzeven, eet en ga naar de gym. Na mijn douche zit ik tegen halfnegen in de studio. Dan gaat er een wereld open en ben ik een hele dag creatief bezig. De computer helpt me om een universum te creëren dat er nog niet was.”

Bio van Alex Callier

Meer Over:

Alex Callier