.
Alice Toen
woensdag 24 juli 2024

Alice Toen: “Het is niet meer wat het geweest is”

Maar ze blijft doorgaan

We kunnen er alleen maar jaloers op zijn dat Alice toen nog zo fit en gezond 100 mag worden. Toch merkt de actrice het verschil met toen ze nog negentig was.

“Mijn beweeglijkheid is niet meer wat het geweest is. Maar ik treed wel nog steeds op. Ik zing en vertel nog. Mijn geheugen is nog 100% in orde. Maar ik train mezelf. Ik vul kruiswoordraadsels in. Michael De Cock, directeur van de KVS, heeft zelfs speciaal voor mijn 100ste verjaardag een liedje geschreven met een prachtige tekst. We hebben het al gerepeteerd met accordeonist Gwen Cresens uit Dilbeek”, klinkt het in Primo.

100 jaar worden, het is niet iedereen gegeven. En een echt geheim heeft Alice ook niet om zo oud te mogen worden.

“Ik weet niet of er wel een geheim voor een lang leven bestaat. Naar mijn mening is het simpelweg de natuur. Ik ben gewoon gezegend met goede genen. Onlangs was ik met een vriend van in de tachtig bij de tandarts, en volgens die man had ik nog betere tanden dan die kennis van mij. Wat misschien wel helpt, is dat ik een positieve denker ben. In plaats van te focussen op wat slecht gaat, richt ik me op wat wel goed gaat.”

Bio van Alice Toen

Meer Over:

Alice Toen