.
Alice Toen
zaterdag 27 juli 2024

Alice Toen: “Ik durf de autostrade niet meer op”

Begrijpelijk

Met haar 100 lentes is Alice Toen een van de nog langstlevende actrices uit ons land. Toen kan niet zeggen dat ze een ultra gezond leven heeft gehad. Maar genoten heeft ze wel.

Zo heeft ze heel lang gerookt omdat iedereen in het theater dat deed. Daarmee is ze gestopt toen een pakje Kent-sigaretten plots 20 frank koste. Ze stopte ergens midden de jaren zeventig.

En ook alcohol was veelvuldig aanwezig in haar leven. “Dan dronk ik vaak een aperitief, twee glazen wijn en daarna nog een digestief. Vijf jaar geleden heb ik alcohol afgezworen, na een pousse-café waar iets te kwistig met de fles werd omgesprongen waardoor ik gevallen ben”, vertelt ze aan Primo.

Ze mag dan wel 100 zijn, Alice rijdt ook nog steeds met de auto. Dat mogen ze haar ook niet afpakken. Haar auto is en blijft haar vrijheid.

“Tot mijn negentigste ben ik nog regelmatig alleen naar Antwerpen gereden, maar tegenwoordig durf ik niet meer op de autostrade te rijden. Met al die vrachtwagens. Nu rijd ik eigenlijk alleen nog een blokje om naar de kerk. Daar parkeer ik mijn auto met mijn mindervalidenkaart, zodat ik gemakkelijk naar de apotheker, de kaaswinkel of de markt kan gaan.”

Bio van Alice Toen

Meer Over:

Alice Toen