.
Alice Toen
vrijdag 2 augustus 2024

Alice Toen: “Ik mag eigenlijk niet klagen”

Er zijn toch wat mankementjes

Alice Toen is onlangs 100 jaar geworden en dat alleen al is een prestatie op zich. Wie 100 is voelt zich natuurlijk niet meer zo fit en vitaal als wanneer hij of zij 20 is, maar bij Alice valt het allemaal nog behoorlijk goed mee.

“Ik mag eigenlijk niet al te hard klagen, behalve dat mijn botten versleten zijn. Dat maakt dat ik mijn stok nodig heb om me vlot te kunnen verplaatsen. Want anders moet ik me overal aan vastklampen om mijn evenwicht niet te verliezen. En normaal slaap ik goed, maar ik heb de laatste jaren last van een pijnlijke schouder”, vertelt ze aan Primo.

De actrice heeft nog veel goede dagen waarop ze goed haar plan kan trekken. Maar het is vooral haar lichaam die beslist of ze een goeie dag zal hebben of niet.

“Mijn ochtendritueel bestaat uit opstaan, me wassen en klaarmaken voor de dag. Daarna ga ik naar de keuken en geniet ik van een gezond ontbijt met vers fruit, yoghurt en granen. Niet zomaar iets, maar een speciale mix die ik bij de apotheek haal, met ook noten erin. Ik neem ook voedingssupplementen voor mijn botten, geest en geheugen.”

Bio van Alice Toen

Meer Over:

Alice Toen