.
News Image

Allereerste concert van Scala & Kolacny Brothers op de Arena Zomerconcerten

Ook Scala mag eindelijk weer optreden.


Groot nieuws vandaag. De koren kregen officieel toezegging dat zij opnieuw mogen optreden, mits de nodige veiligheidsmaatregelen uiteraard. Voor de koren geldt immers een speciale regeling wegens een specifiek risico op verspreiding van Covid-19.Het wereldbekende meisjeskoor Scala, onder leiding van Kolacny Brothers, stond te popelen om op te treden op het podium in de Ghelamco Arena. Nu kunnen we ook bevestigen dat zij op zaterdag 18 juli om 21u, hun allereerste concert zullen geven sinds 7 maart, net voor de lockdown.Steven Kolacny: “Wij kijken enorm uit naar 18 juli. Voor ons dit - eindelijk - de lang voorbereide en met experten besproken (veilige) heropstart van Scala, en dit na 4 maanden volledige stilte. Geen repetities, geen optredens… Wij gaan voor het publiek in Gent dé hoogtepunten uit de voorbije Meisjesnamentournee brengen samen met de gekende Scalaklassiekers.”

Scala’s muziek is wereldberoemd, zij zorgden ondermeer voor de score van de trailer van “The Social Network”, de Oscargenomineerde film over het ontstaan van Facebook. Hun songs werden ook gebruikt in afleveringen van populaire TV series als “Homeland”, “Downtown Abbey” en “The Simpsons”. Ze treden overal ter wereld op: van kleine kerkjes tot de grote theaters in België, tot festivals zoals Coachella, SXSW en Latitude.Arena Events is bijzonder verheugd dat zij Scala & Kolacny Brothers mogen presenteren op het podium in de Ghelamco Arena en kijkt uit naar dit bijzondere optreden dat letterlijk de verplichte stilte van 4 maanden zal breken. Het wordt zonder twijfel een onvergetelijk en magisch concert.De lancering van de eerste golf van de line-up van de Arena Zomerconcerten in de Ghelamco Arena was alvast een enorm succes. Nog diezelfde avond (vrijdag 19 juni) waren de eerste concerten, ondermeer van Mama’s Jasje, The Starlings en Stan van Samang helemaal uitverkocht.Ook de vele positieve reacties op social media toonden hoezeer het publiek uitkeek naar live concerten van hun favoriete Vlaamse artiesten. Na een moeilijke periode van lockdown en met het vooruitzicht op een lange zomer thuis zonder Gentse Feesten of festivals, werd deze reeks van ‘coronaproof’ zomerconcerten op groot enthousiasme onthaald.

De ticketverkoop liep als een trein, en wegens dit grote succes openden de organisatoren voor de headliners al een tweede concert om 18u om alle fans een plaatsje te kunnen garanderen. Het aantal tickets was toen immers nog beperkt tot 200 plaatsen.Dankzij de nieuwe maatregelen van de laatste veiligheidsraad op woensdag 24 juni, die bepalen dat de capaciteit voor outdoor concerten tot 400 personen kan opgetrokken worden, kon Arena Events nu ook de vele gegadigden op de wachtlijst een plaatsje bezorgen.Er zijn dus opnieuw tickets te koop voor Stan van Samang, The Starlings en Mama’s Jasje zowel om 18u als om 21u. Het is echter aangeraden om niet te lang te wachten, zelfs met de verhoogde capaciteit lopen zeker de concerten van 21u snel vol.De ticketverkoop voor de concerten loopt enkel online via www.arenaconcerten.be. Van 10 juli tot 7 augustus zal er dagelijks een concert zijn om 21 uur. Indien het concert uitverkocht is, komt er een tweede concert om 18 uur. Op zondag zijn ook matinee-voorstellingen gepland om 11 uur.

De reservatie van de tickets gebeurt volledig online. Er is ook catering beschikbaar (boxen met drank en versnapering op maat van kinderen en volwassenen), die vooraf online wordt besteld. Zo wordt de handling en het risico op besmetting beperkt. De online ticketing maakt het ook mogelijk om achteraf, indien nodig, tracing te voorzien en de aanwezigen te contacteren.


Bio van Scala, Kolacny Brothers en Steven Kolacny