.
News Image

Ambiance in de agricultuur: Komen Eten op de boerderij

Om het tiende seizoen van Komen Eten op een feestelijke manier in de verf te zetten, hebben de makers van het populaire VIER-programma er enkele speciale weken in verstopt.

Om het tiende seizoen van Komen Eten op een feestelijke manier in de verf te zetten, hebben de makers van het populaire VIER-programma er enkele speciale weken in verstopt.

Aan de 47-jarige Hild om deze bijzondere Komen Eten-week te openen. Hild heeft een melkveeboerderij in Meerle, het meest noordelijke dorp van ons land. Deze deelgemeente van Hoogstraten grenst daardoor voornamelijk aan Nederland. Gelukkig betekent dat niet dat de 65 koeien op de boerderij van Hild zure melk geven. Integendeel, zelfs. De heerlijke verse melk van Hilds koeien gebruikt ze ook als basis voor haar eigen ijsjeszaak ’t Ijsklompke. Hild is superfier op haar grote droom en eigen zaak. Haar Komen Eten-dessert moet dan ook het pronkstuk worden van de avond: zelfgemaakter ijs zul je nog niet vaak zijn tegengekomen, en dat in combinatie met verse aardbeien, wie is daar niet gek op? Verder serveert de gastvrouw van vanavond enkele gemakkelijk te bereiden gerechten. Ze hoopt dat haar Komen Eten-gasten zich niet al te kritisch van inborst zullen tonen... Maandag 14 oktober op VIER.