.
Amy Courtens
donderdag 24 februari 2022

Amy Courtens (K2 zoekt K3) : “Ik snap niet dat ze hun kinderen dat aandoen”

Ze stond al vroeg op eigen benen

Amy Courtens werd bekend dankzij haar deelname aan ‘K2 zoekt K3’. Ze greep net naast de hoofdprijs, maar ze is volop aan het werken aan een carrière in de showbizz. Ondertussen bouwt ze verder aan het liefdesgeluk met haar vriend Aaron en aan hun huisje. De zangeres is blij dat ze eindelijk het geluk heeft gevonden, want haar jeugd kende andere taferelen.

“Ik heb een hele mooie jeugd gehad. Ik had een paard, we gingen veel op vakantie met het gezin... En toen liep het fout tussen mijn ouders en werd ik gedwongen een keuze te maken, terwijl ik met hen allebei een goede band wou. Zoiets doe je niet, vind ik, je zadelt je kind op met een hele zware rugzak, voor het leven”, klinkt het in Dag Allemaal.

Op sociale media verschenen vaak reacties dat Amy alles in haar schoot kreeg geworpen van haar vader en dat komt hard aan bij Amy. “Dan ben ik op mijn tenen getrapt. Ik heb zélf mijn rijlessen moeten betalen, en ik kon dikwijls niet uitgaan met mijn vrienden omdat ik anders de rekeningen niet had kunnen betalen. Ik was achttien en had mij n papa me geen ticket gekocht voor een nieuwjaarsfeestje, dan had ik alleen Nieuwjaar moeten vieren. En dat stak dan weer mij n moeder de ogen uit. Ik snap niet dat ouders dat op hun kinderen uitwerken."