.
News Image

An Swartenbroekx publiceert opvallend boek: “een eerbetoon aan Johny Voners”

"Johny verdiende een eerbetoon..."

An Swartenbroekx heeft haar eerste kinderboek uitgebracht. Daarvoor greep ‘Bieke’ uit FC De Kampioenen terug naar ‘Duupje’, een figuurtje dat veertig jaar geleden bedacht werd door haar vader René.

Duupje is nog steeds een sympathiek jongetje dat veel stommiteiten doet, maar de lezer toch verovert. Opvallend is ook dat An Swartenbroekx er een verhaal in verwerkt dat opgedragen is aan Johny Voners. Eén verhaaltje in de bundel is immers opgehangen aan ‘Xavier’.

“Lagere schoolkinderen groeien nog steeds op met F.C. De Kampioenen . Dat hoort dus ook bij hun leefwereld. En Johny verdiende een eerbetoon, nu leeft­ Xavier niet alleen voort in de heruitzendingen en de strips maar ook in Duupje”, klinkt het emotioneel bij An Swartenbroekx in Story.

An hoopt alvast de verhaaltjes een glimlach op de gezichten van de lezertjes tovert. In de hoop ook dat ze weer meer gaan lezen. “Het zijn in elk geval heel korte en toegankelijke verhalen. Er zijn sowieso al plannen voor een tweede en derde Duupje. En het zou fijn zijn om het figuurtje weer op tv te krijgen”, ontbreekt het An Swartenbroekx niet aan toekomstplannen.