.
News Image

An Swartenbroekx zal nooit meer acteren

Kans dat ze helemaal niet meer zal kunnen praten

An Swartenbroekx veroverde Vlaanderen met haar rol als ‘Bieke’ in ‘F.C. De Kampioenen’ maar laat die rol nu definitief achter zich. Ook andere acteerrollen zijn onmogelijk geworden.

“Dat gaat niet meer met mijn stem. Nu klink ik oké, maar mijn stem is kapot. Er zit een tremor op die ritmische veranderingen in volume en toonhoogte veroorzaakt, waardoor het lijkt alsof ik zenuwachtig ben of in tranen ga uitbarsten”, vertelt An Swartenbroekx aan Story.

Gezien het feit dat ze haar stem niet altijd onder controle heeft, is acteren geen optie meer. “Maar ik vind dat niet erg. Nu wil ik vooral creëren”, onthult An aan Story. Botox zou een hulpmiddel kunnen zijn maar dan bestaat er ook een kans dat je helemaal niet meer zou kunnen praten.

Ze schrijft momenteel scenario’s voor reeksen waaronder het derde seizoen voor 3Hz op Ketnet. Ook het kinderboek Duupje 3 is door An Swartenbroekx geschreven.

“Dat is al mijn derde kinderboek in twee jaar tijd. Best pittig, maar de reacties zijn weer lovend. De korte grappige verhalen zetten kinderen opnieuw aan tot lezen. Missie geslaagd”, aldus An.

Bio van An Swartenbroekx