.
An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou in Een Echte Job
woensdag 1 maart 2023

Andy Peelman: “Dat kan veel helpen tijdens een revalidatie”

Hij zorgde voor de nodige humor

Toen Andy Peelman en Dominique Persoone werden gevraagd om deel te nemen aan ‘Een Echte Job’ ging er voor de mannen een hele nieuwe wereld open. Bij de ene beviel die nieuwe wereld al meer dan bij de andere.

Dominique Persoone vond het geweldig om te doen en Andy is blij met de job te hebben kennisgemaakt. Maar hij moet ook toegeven dat het niks voor hem is.

Als BV werden Andy en Dominique natuurlijk vaak herkend. Dominique werd vaak om pralines gevraagd, bij Andy was dat iets helemaal anders.

“Bij mij kwamen patiënten dikwijls een selfie vragen als ze weer beter waren. Eens ze terug aan elkaar genaaid waren, dachten ze plots: ‘Oei, ik ben nog vergeten een foto te nemen”, lacht Andy in Tv Familie.

Een BV als zorgkundige, dat gaf heel wat mensen op de verschillende afdelingen een beetje extra troost. “Ik ben een grote voorstander van wat humor. Dat kan veel doen bij een revalidatie als hun mentale toestand positief is ingesteld. De mensen van de zorg hebben niet altijd de tijd om daar aandacht aan te besteden, ik kon dat wel. Ik heb nog veel berichten gekregen van mensen die mij superhard bedankten omdat ik hun papa of mama’s gedachten even had kunnen verzetten.”