.
Andy Peelman
zondag 19 februari 2023

Andy Peelman: “Er ging een heel nieuwe wereld voor hem open”

Hij was wel al wat gewoon

Je zal maar geluk hebben als je nog nooit in het ziekenhuis bent beland voor iets ernstig. Dominique Persoone was op de bevalling van zijn vrouw na nog nooit echt in aanraking gekomen met het ziekenhuis.

Een deelname aan ‘Een Echte Job’ was dan ook voor hem een unieke uitdaging. “Dominique herkende bij onze opleiding niets van medische instrumenten. Er ging voor hem een heel nieuwe wereld open. Ik daarentegen…. Ik heb al heel vaak in het ziekenhuis gelegen”, lacht Andy in Tv Familie.

De deelnemers van het programma hadden samen een WhatsApp-groepje waarin ze hun ervaringen konden delen met elkaar. Alleen had Dominique daar niet zoveel tijd voor.

“In de andere afdelingen verliep alles gestructureerder: er was om de zoveel tijd een koffiepauze en dan kon er even geventileerd worden bij elkaar. Maar op de spoed was het een heel andere flow”, zegt Persoone.

Andy had meer geluk en stond op een afdeling waar er tijd was voor een koffiepauze en een babbeltje. “Je moet uit het goede hout gesneden zijn om dit beroep uit te oefenen. Ik zou er niet voor kiezen, laat het mij zo zeggen.”

Bio van Andy Peelman