.
Andy Peelman
donderdag 8 december 2022

Andy Peelman hakt belangrijke knoop door

Hij kiest resoluut voor televisie

Andy Peelman is niet meer weg te denken van onze televisieschermen. Zo was hij lange tijd te zien in ‘De Buurtpolitie’, presenteert hij ‘Lego Masters’ en staat er een nieuw seizoen van ‘Andy op Patrouille’ gepland.

Voor hij bekend werd in Vlaanderen werkte Andy bij de politie. Daar nam hij loopbaanonderbreking om meer voor televisie te kunnen werken.

Maar nu is Andy op een punt gekomen waarbij hij definitief zal moeten kiezen. Zijn tijdskrediet bij de politie is helemaal opgesoupeerd en dus moet hij kiezen: televisie of zijn job als politie.

“Ik blijft voluit voor mijn showbizzcarrière gaan. Het is ook zo dat ik na mijn ontslag nog vier jaar ontslagnemend agent blijf. Dat betekent dat ik in die periode in principe nog zou kunnen terugkeren naar het korps”, zegt hij in Tv Familie.

Maar terugkeren dat ziet Andy niet meteen zitten. Alle examens opnieuw moeten afleggen, het is niet meer voor hem. “Maar pas op, het is een prachtig beroep. Je kan echt iets betekenen voor mensen. Daarom heb ik de deur naar een terugkeer een tijdlang opengehouden. Maar nu zie ik dat niet meer gebeuren. De politie is precies het afvoerputje geworden van onze maatschappij.”

Download onze app voor Android of iOS