.
Andy Peelman
zondag 11 december 2022

Andy Peelman: “Ik kan mij hier echt kwaad in maken”

Hij vindt dat niet kunnen

Voor Andy Peelman bekend werd in Vlaanderen werkte hij gewoon voor de politie. Hij hield enorm van zijn job, maar het is niet meer wat het geweest is. De politie is het afvoerputje van de maatschappij geworden.

“Het is niet meer dan logisch dat de vakbonden betogen om het geweld tegen agenten aan te pakken. Er is meer steun en respect nodig voor de politie. Maar dat zal er nooit komen. In de politiek wordt er veel over gepraat, maar er gebeurt niets”, zegt Andy in Tv Familie.

Als het van Andy afhangt moet geweld tegen agenten harder bestraft worden. Dat zou volgens hem ene krachtig signaal zijn.

“Ik kan mij hier echt kwaad in maken. Hoe kan je mensen motiveren om agent te worden als je ziet wat er allemaal gebeurt? Wij Vlamingen zouden harder met onze vuist op tafel moeten slaan.”

Andy vindt dat de politiek het zou moeten kunnen oplossen, dus misschien is een carrière in de politiek wel iets voor Andy. “Daar hebben ze me ook voor gevraagd. En iets in mij zou dat wel willen, maar dan zou ik erg hard tegen de stroom in moeten zwemmen. Ik denk niet dat ik dat zou volhouden.”

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman