.
Anja Yelles
zondag 28 juli 2024

Anja Yelles: “Ik heb dat aan Bart Peeters te danken” 

Het was eerst geen hit 

Het is al best lang geleden dat we nog eens iets gehoord hebben van Anja Yelles. De zangeres heeft sinds Corona niet meer opgetreden en dat omdat ze last heeft van haar knieën. Ze treedt al meer dan 35 jaar op en werd in één klap een ambiancezangeres.

“Daar voelde ik me het best bij. In de jaren 80 kwam ik voor het eerst op tv met 'Whisky en vrouwen'. Ik had 'De soep is aangebrand' uitgebracht, maar zonder succes. En dan kwam 'De Vlaamse twist', waarmee ik in 1989 in het eerste seizoen van 'Tien om te Zien' mocht optreden. Al die mensen die meeklapten. Ik voelde me toen een beetje een ster. Dertigduizend man voor het podium, fenomenaal was dat”, blikt ze terug in Primo.

Eerst werd haar single ‘De Soep Is Aangebrand’ niet echt meteen een grote hit. Het is pas als het nummer op single verscheen dat het nummer een hit werd.

“Dat heb ik aan Bart Peeters te danken. Voor 'De Droomfabriek' wilde hij er een klassieke versie van maken, met een intro van Johann Sebastian Bach, en met strijkers én strijktafels op het podium. Heel grappig. Het sloeg in als een bom. In 'Tien om te Zien' heb ik dat nummer heel vaak gebracht. Op schoolfeesten zingen kinderen het nu nog. Ik zing het nog altijd, op elk optreden. De mensen willen het horen, hé.”

Bio van Anja Yelles en Bart Peeters