.
Anke Buckinx
dinsdag 23 januari 2024

Anke Buckinx: “Het is onmenselijk vroeg”

Maar ze zou het niet anders willen

Zaterdag 27 januari weten we of Anke Buckinx en Sven Ornelis de felbegeerde Kastaar mee naar huis mogen nemen. Ze maken kans om er eentje te winnen met hun ochtendshow ‘Sven & Anke’.

Voor die show moet Anke in de week elke keer opstaan rond 3 uur ’s nachts. Dat is vroeg, heel vroeg zelfs. Het maakt haar dan ook echt gelukkig wanneer ze in het weekend om dat uur gewoon kan blijven liggen.

“Het is een onmenselijk vroeg uur, maar in ruil mag ik wel een super plezante job doen. Ik ben wel echt een ochtendmens. Zelfs op dit heel vroege uur vlieg ik als een brok energie uit mijn bed. Veel radiopresentatoren kiezen er na enkele jaren toch voor om te stoppen met de ochtendshow omwille van het vroege uur. Vaak gaan er fysieke én mentale klachten mee gepaard. Maar ik doe dit nu al acht jaar en zou op geen enkel ander uur nog willen presenteren”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Anke doet niks liever dan de luisteraars wakker maken met goede muziek. Ze is zelf een ochtendmens en heeft vaak last van een avondhumeur.

“Na vijf uur moet je mij niks meer vragen. Ik zou in principe ietsje langer in bed kunnen blijven liggen 's ochtends, want ik vertrek rond vier uur. Maar om drie uur opstaan geeft me de tijd om nog wat klusjes te doen waar ik 's avonds geen energie meer voor heb.”

Bio van Anke Buckinx en Sven Ornelis