.
Ann Van den Broeck in Familie
woensdag 28 september 2022

Ann Van den Broeck: “Daar kijk ik niet echt naar uit”

Het taboe moet verdwijnen

Musicalactrice Ann Van den Broeck mag dan wel de diagnose hebben gekregen van kanker, de actrice bekijkt het allemaal zo positief mogelijk en plukt de dag zoals die op haar pad komt. En dat zijn niet alleen minder leuke plannen.

“Na ‘Mamma Mia!’ hou ik mijn agenda bewust vrij leeg. Er staan nog een paar concerten en losse opdrachten op, da’s alles. De eerste grote productie wordt de Winterrevue.”

Er staat nog een operatie voor Ann geland waarbij hopelijk de tumor wordt verwijderd. En dan is het vooral hopen dat ze er vanaf is.

“Er volgt sowieso nog minstens zeven jaar hormoontherapie, want ik heb een agressieve en hormoongevoelige kanker. Dat is pittig. Ik kijk niet uit naar de menopauze die veel te vroeg naar mijn goesting zal komen. Zal ik mij dan een oude vrouw voelen”, vraagt Ann zich af in Dag Allemaal.

Ann wil nog graag een oproep doen naar alle vrouwen en ook mannen in Vlaanderen. “Het taboe moet weg. Vrouwen, en mannen, controleer jullie zelf, ga op tijd naar de dokter. Beter te vroeg dan te laat. Ik hoop echt dat ik als vrijwillig ambassadrice iets kan betekenen in een sensibiliseringscampagne.”