.
Helle Vanderheyden en Ann Van den Broeck
maandag 7 augustus 2023

Ann Van den Broeck en Helle Vanderheyden opnieuw in Mamma Mia!

"Hier had ik niet op gerekend"

Verrassing zaterdagavond tijdens ‘One More Night’ in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Het musicalfeest van Deep Bridge werd onderbroken door Stany Crets, die van de gelegenheid gebruik maakte om de eerste namen bekend te maken voor 'Mamma Mia!'. En dat zijn geen onbekenden! Na de unaniem lovende reacties voor haar vertolking van Donna bij de vorige run, neemt Ann Van den Broeck in 2025 opnieuw deze hoofdrol op zich. Helle Vanderheyden wordt Sophie.

Ann en Helle werden door regisseur Stany Crets voor een goedgevulde Proximus Pop-Up Arena live gevraagd en het antwoord liet niet lang op zich wachten. Beide musicalsterren antwoordden onmiddellijk volmondig ja!
Ann Van den Broeck: “Jaaaaa! Zoveel zin in! Vrolijk naar het theater en nog vrolijker weer naar huis, want 'Mamma Mia!' was nooit enkel in de zaal een feestje. Ook backstage maakten we ad fundum plezier. Donna is zo’n heerlijke vrouw om te spelen. Ik genoot elke keer weer van songs als ’Slipping Through my Fingers’ over het loslaten van je kind, met nu een fantastische Helle als first cast dochter. En uiteraard ’The Winner Takes it All’. Afgelopen zomer was een bijzondere speelreeks voor mij. Ik heb toen ontzettend genoten van wat ik nog kon en mocht, en ben iedereen dankbaar die voor me klaar stond om me backstage op te vangen. Deze keer komt helemáál als een cadeau! Ik ben ontroerd en dankbaar. Ik ga alles geven! Maar écht álles he. Wat ga ik genieten…”

Helle Vanderheyden: “Hier had ik eigenlijk niet op gerekend. 'Mamma Mia!' is de allerleukste show die ik ooit heb gedaan en ik heb ongelooflijk genoten van de keren dat ik Sophie mocht vertolken. Nu opnieuw gevraagd worden voor die rol, is echt een geschenk. De sfeer in de groep, maar ook het publiek was elke avond fantastisch. De voorstelling heeft veel voor ons betekend in een moeilijke periode en ik kijk er enorm naar uit nu deel te mogen uitmaken van wat ongetwijfeld opnieuw een succes wordt”.

‘Mamma Mia!’ ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End. De show loopt er nog steeds en is wereldwijd nog altijd een ongezien succes. De nieuwe versie van Deep Bridge ging in maart 2020 in première en speelde in de zomer van 2021 en 2022 voor uitverkochte zalen. ‘Mamma Mia!’ was ontegensprekelijk één van de meest succesvolle shows van de laatste jaren. And here we go again, 5 jaar na de première laten we Vlaanderen in 2025 opnieuw meezingen en dansen op Dancing Queen en Voulez-Vous.

‘Mamma Mia!’ combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.
'Mamma Mia!' speelt vanaf 22 maart 2025 in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be