.
Ann Van den Broeck
vrijdag 13 oktober 2023

Ann Van den Broeck: “Je moet je daar echt bewust van zijn”

Ze is een vechter

Het zijn heftige tijden geweest voor Ann Van den Broeck. Eerst kreeg ze de diagnose van borstk*nker, daarna moest ze een liefdesbreuk verwerken omdat zij en haar partner Stany Crets niet langer een koppel vormen.

De actrice houdt zich sterk, maar het lukt haar wel. Vooral de borstk*nker heeft een diepe indruk op haar nagelaten. Zij is nu ook meter van de Stichting tegen K*nker en wil nog eens extra aandacht vragen voor de ziekte in oktober, borstk*nkermaand.

“Ik vind het zéér belangrijk om het taboe te doorbreken,' zegt Ann. 'Durf erover te spreken met je omgeving. Niet iedereen heeft dat nodig, ik weet het. Maar als je er nood aan hebt, moet je dat zéker doen. Ga desnoods met een therapeut of een coach praten”, vertelt ze aan Primo.

Ann heeft zelf de stap gezet om haar verhaal te delen met haar volgers en fans en ze heeft gemerkt dat dat een grote steun was voor velen.

“Ik merk dat ik zelf al veel mensen heb geholpen door mijn verhaal te delen. Je echt bewust zijn van je lichaam is bijzonder belangrijk. Kijk ernaar, raak het aan, zoek naar een verkleuring of een knobbeltje. Hoe sneller je erbij bent, hoe sneller de dokters kunnen helpen. Dat is van levensbelang.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ann Van den Broeck

Meer Over:

Ann Van den Broeck