.
Anne De Baetzelier
vrijdag 2 februari 2024

Anne De Baetzelier: “Vrouwen moeten vrezen vanaf de eerste rimpel”

Mannen daarentegen…

Het blijft een raadsel waarom oudere vrouwen minder aan bod mogen komen op televisie en oudere mannen daar geen problemen bij lijken te ondervinden.

Bart Peeters, Koen Wauters, Tom Waes, allemaal hebben ze nog veel succes met hun programma’s, maar namen als Rani De Conick en Sabine De Vos zijn van het scherm verdwenen.

“Uiteraard is dat compleet onterecht. Enkel onder de echte tv-makers speelt die leeftijd precies minder een rol, denk maar aan Annemie Struyf. Maar zeker bij een nostalgisch programma als 'De Droomfabriek' was het perfect mogelijk geweest om Sabine en Rani terug te halen - of dat op z'n minst te proberen. Wat niet wegneemt dat ik zeker weet dat iemand als Gloria Monserez die rol evenzeer goed zal invullen, toch een beetje een gemiste kans dus”, zegt Bram De Brabander, HLN-Mediawatcher in Tv Familie.

Dat bijvoorbeeld Anne De Baetzelier toch werd gevraagd voor ‘Tien Om Te Zien’ is tegenwoordig al een grote uitzondering.

“Er is gewoon niets veranderd sinds ik eind jaren 80 ben begonnen. Mannen mogen kaal en met een bierbuikje op tv, een vrouw moet bij wijze van spreken al voor haar job beginnen vrezen wanneer de eerste rimpel opduikt. Waar slaat dat op?'”, klonk het toen.

Bio van Anne De Baetzelier

Meer Over:

Anne De Baetzelier