.
Annelien Coorevits
donderdag 14 december 2023

Annelien Coorevits: “Anders ben je zeker niet gelukkig”

Je hebt het gewoon nodig

In tegenstelling tot verschillende Miss Belgiës is Annelien Coorevits niet op de achtergrond verdwenen. Ze is een hardwerkende vrouw die goed haar brood verdient, maar waar ze veel voor moet doen.

Niemand hoeft Coorevits wijs te maken dat geld niet gelukkig maakt. Daar gelooft de vrouw helemaal niet in.

“Ah, nee? Absoluut wél. Je hoeft niet stinkend rijk te zijn, maar geld heb je nodig, anders ben je zéker niet gelukkig. Zonder de kinderen zou ik in een appartement kunnen wonen, maar Luís en Elena hebben ruimte nodig. Er zijn de schoolfacturen, Sinterklaas, kerst... dat kost bakken geld. Als iemand zegt dat geld niet gelukkig maakt, denk ik: 'Jij bent een grote dommerik.'”, lacht Annelien in Dag Allemaal.

Er wordt ook wel eens automatisch gedacht dat elke BV zwemt in het geld. Maar ook dat kan Annelien meteen ontkennen.

“Ik kom niets tekort, maar ik werk keihard. Be my guest en draai maar eens mee in de wereld van het textiel. Het is knokken! Het is lang warm gebleven, dat is slecht voor de verkoop van de wintercollectie. Je voelt ook de crisis. Eerst corona, dan de energieprijzen, nu die oorlogen... Soms denk ik: ik zou beter voor een baas gaan werken. Dat zou een aanpassing zijn, maar dan heb ik een stabiel inkomen. Misschien ga ik dat ooit doen, of een combinatie, zodat ik toch nog een zekere vrijheid heb.”