.
News Image

Annelies uit Blind Getrouwd onder vuur

Is Annelies een ijskoningin? 


De teaser voor de Blind Getrouwd-aflevering van maandagavond beloofde niet veel goeds wat het huwelijk van Annelies en Joris betreft. De goedlachse lerares is koud en afstandelijk en dat heeft zo zijn invloed op haar relatie met Joris. Die is al verliefd op zijn kersverse vrouw maar bij haar is er van gevoelens nog geen sprake. Na amper enkele dagen huwelijk is het water tussen Annelies en Joris dieper dan ooit tevoren. Sommigen noemen haar al de ijskoningin van Blind Getrouwd, anderen denken dan weer dat de nieuwe Marjolein een feit is, nog andere kijkers hopen dan weer dat de vonk bij haar toch nog overspringt. Wij zagen maandagavond enkele momenten waarbij wij ons toch vragen stellen. Joris die vertelt dat Annelies hem afremt, Joris die tijdens het gesprek met de expert vertelt hoe zij zich afgeremd voelt en telkens is er niet één moment van affectie bij Annelies. Annelies lijkt niet meteen wakker te liggen van het feit dat haar man al een paar stappen verder staat dan zij. En dan nog mag Annelies gezegd hebben dat zij meer tijd nodig heeft, dan nog… die ene verrassende knuffel, daar wacht tv-kijkend Vlaanderen op. Marc Coenegracht van Het Laatste Nieuws geeft hun huwelijk amper 5% kans op slagen. Er zal al héél veel moeten gebeuren opdat dit huwelijk na vijf weken niet op een scheiding uitdraait. Deze week verdedigt Annelies zich in Dag Allemaal. “Ik moet Joris toch niet knuffelen als ik me daar niet comfortabel bij voel?”, merkt zij op. Annelies kent geen liefde op het eerste gezicht: “Ik heb het althans nog nooit meegemaakt. In mijn ogen moet zoiets groeien. Het idee van de perfecte match, dat gaat compleet aan mij voorbij”, vertelt zij. Al op dag twee van hun huwelijk moest Annelies al iets kwijt aan Joris: “Ik heb gezegd dat we onmogelijk aan dit tempo konden verdergaan. Oké, we waren dan wel getrouwd, maar we moesten wel nog aan onze date-fase beginnen. Die mochten we niet zomaar overslaan.”



Annelies wil dus haar tijd nemen om verliefd te worden op Joris en dat is haar recht. Maar volgens verschillende kijkers is zij wel héél afstandelijk. Voorlopig blijven negatieve reacties uit. “Joris is een gevoelige ziel, dat was van in het begin duidelijk. Waarom is die aan zo'n afstandelijke botte-bijl als Annelies gekoppeld?”, schreef iemand maandagavond op Facebook. Dat is al bij al nog braaf, Annelies vertelt in Dag Allemaal dat zij ook niet bezig is met de reacties van tv-kijkend Vlaanderen. “Als ik Joris zeg dat ik geen zin heb om altijd te knuffelen, dan denk ik alleen aan m’n eigen gevoel en onze situatie. Ik ga niet iemand vastnemen als ik me daar niet comfortabel bij voel. Maar stel dat niet gelijk met afwijzen. Op een ander moment heb ik misschien wél zin in een knuffel”, reageert Annelies.



De vrouw van Joris bant ook de sociale media. Op maandagavond tijdens de uitzending gaat zij gewoon sporten. En op school krijgt zij uiteraard héél wat vragen van de leerlingen. Op straat zijn er ook mensen die haar aanspreken maar de meeste reacties zijn positief. “Hoewel… bij sommigen mannen denk ik toch: ‘amai, dat is durven!’ “ . Jawel, Annelies kreeg al voorstellen van mannen. “Ik kan ze al niet meer op m’n twee handen tellen, die ‘aanzoeken’. Ach , ik lach het wat weg, en neem het dan maar op als een compliment”. U leest het volledige interview deze week in Dag Allemaal.