.
News Image

Annemie Struyf: “Bij aankomst lag er een lijk op de stoep”

Haar eerste reiservaring was een nachtmerrie

Annemie Struyf blikt in Humo met veel afschuw terug op haar eerste reisverhaal, waar ze pas op haar 38ste mee begon: “Ik heb eerst vier kinderen op de wereld gezet, daarna ben ik pas beginnen reizen.”

“Als eerste grote reis ging ik naar India voor een Humo-reportagereeks. De vriendin met wie ik meereisde wilde me het echte India laten zien. We wouden onszelf zo weinig mogelijk luxe permitteren”, vertelt Annemie.

Die reis was voor Annemie eigenlijk verschrikkelijk: “Bij aankomst begon het al goed, er lag namelijk een lijk op de stoep. Iedereen stapte erover, alsof het niks was.”

Annemie nam toen ook Lariam. Dat zijn malariapillen. De angstaanvallen en hallucinaties waar Stromae mee kampte, kwamen ook daardoor. “Ikzelf had vooral last van psychische bijwerkingen waardoor ik mijn Engels verloor en te maken kreeg met achtervolgingswaanzin”, vertelt Annemie.

“Het leek wel alsof ik op de maan was beland en ik er niet meer af kon. Ik kon me niet voorstellen dat ik ooit nog thuis zou geraken”, besluit Annemie in Humo.

Bio van Annemie Struyf

Meer Over:

Annemie Struyf